Op 20-02-2015 werd bij Chinees Restaurant Alexander het begin van het Chinees jaar van het schaap gevierd, met Chinese zang en dans en een oud chinees muziekinstrument ook wel de liggende harp genoemd en bijzondere nieuwjaarsgerechten.
De welkomstdrank was een Cocktail Rémy Ginger van Rémy Martin VSOP met Ginger Ale. ... lees verder
Door twee jonge dames werd ons de symbolische betekenis uitgelegd van de verschillende gerechten. De Chinese dierenriem en andere wetenswaardigheden stonden ook in een roodboekje.
Als Amuse waren er overheerlijke chinees traditionele dimsum hapjes.
Het voorgerecht bestond uit Kabeljauwfilet met wasabi mayonaise en ja dat ziet u wel als u het besteld maar verrassend en zeer lekker is het wel.
Het tussengerecht bestond uit een halve kreeft uit de oven met bijzondere Chinese kruiden.
Het eerste hoofdgerecht betreft mijn favoriet namelijk eendenborst met rode kerrie-knoflooksaus.
Het tweede hoofdgerecht was Ossenhaas met Chinese oude azijnsaus, een toppertje.
Als grand dessert Een taartje van mandarijn en Yuzu ofwel een bijzondere citrusvrucht vergezeld van een huisgemaakte kleefrijstbal gevuld met zwarte sesam.
Na afloop mocht je de menukaart die op tafel stond mee nemen dus vandaar dat ik het zo precies kon opschrijven. Ik heb mij laten vertellen dat dit bijzondere menu nog t/m maandag 2 maart op de kaart staat maar u mist dan de optredens tussen de gerechten door. Natuurlijk heb ik hierna de voor mij traditionele dom-koffie genomen. Ook al was het erg gezellig druk we hoefde niet lang te wachten en het personeel was zeer attent en voorkomend. Ik kan niet wachten tot het volgende Chinese nieuwjaarsfeest of een van de wijn en spijsavonden.


eten: 1010 wijn: 10 service: 9 comfort: 9 decor: 9 muziek: 8